Cursussen

De cursussen die LOShbo aanbiedt in 2021-2022 voor leden en niet-leden zijn ingedeeld in vier thema’s:


Let op!

Vanuit de overheid is aangegeven dat vanaf 25 september 2021 de 1,5 meter maatregel vervalt. Tegelijkertijd geldt er in de horecabranche een CoronaToegangsBewijs (= CTB).
Dat betekent voor jou als cursist dat je bij La Vie een coronatoegangsbewijs moet kunnen tonen en dat daar ook (eventueel pas in de zaal) op gecontroleerd wordt.

Dit bewijs krijg je met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Vooralsnog is dit bewijs verplicht tot 1 november 2021.
Neem dus altijd je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee alsmede je legitimatiebewijs wanneer je een cursus volgt.
Mocht je vragen hebben rondom de CoronaCheck-app, dan verwijzen we je naar CoronaCheck.nl.”

 • Start op 09 december 2021
  Leren hoe je als studentendecaan studenten zo kunt adviseren dat ze hun gedrag verbeteren en meer voortgang boeken.
 • Start op 01 februari 2022
  Hoe motiveer je studenten die niet 'live' kunnen studeren en in allerhande situaties aan huis zijn gekluisterd? Daarover gaat deze workshop.
 • Start op 24 maart 2022
  Je leert studenten af te stemmen op hun kracht en kwaliteiten waardoor zij weer eigenaar worden van hun leerproces en effectiever kunnen studeren.
 • Start op 12 mei 2022
  Leren hoe je als studentendecaan studenten zo kunt adviseren dat ze hun gedrag verbeteren en meer voortgang boeken.
 • Start op 02 juni 2022
  Je leert EFT kennen en inzetten, zodat je je studenten kunt helpen deze methode zelf in te zetten bij bijvoorbeeld angst.
 • Start op 09 juni 2022
  De essentie van succesvol studeren is dat de student regie weet te nemen over zijn eigen leerproces. Dit vereist het vermogen van de student om de eigen tijd, activiteiten en zichzelf te managen. Alle drie de onderwerpen worden behoorlijk uitgedaagd tijdens de pandemie waar lockdown, isolatie en online lessen centraal staan. Nagenoeg iedereen is het er over eens dat we ook na de pandemie niet meer terug zullen gaan naar vroeger.
6 2638 eventscfdc97e382d254848486334185ebd4e8