Cursussen

(C030) Blokkadestress: hoe om te gaan met faalangst, perfectionisme, motivatieproblemen en uitstelgedrag

Start op 05 oktober 2023
 • Cursuscode: C030
 • Duur: 1 dag
 • Datum: 5 oktober 2023
 • Ledenprijs: € 240
 • Niet-leden prijs: € 360
 • Groepsgrootte: 20

Het komt steeds vaker voor dat studenten gebukt gaan onder stress. Inhoudelijk en ook qua tijdsdruk wordt er steeds meer van ze verwacht. Als student moet je voldoende studiepunten behalen, scripties schrijven en jezelf presenteren. En tegelijkertijd een uitgebreid sociaal leven leiden en voor jezelf zorgen. Te veel stress leidt tot blokkades, uitstelgedrag, motivatieverlies en studie uitval. Deze training gaat over de werkelijke oorzaken van stress en motivatieverlies. 

De cursus wordt verzorgd door Pia Crul. Zij is sinds 1997 faalangsttrainer en gaf in 2009 een boek uit met de titel: "Lefgasten", dat tevens een methode is om met faalangst en blokkadestress om te gaan. Eerder was zij werkzaam in diverse functies (docent, teamleider) in het voorgezet onderwijs. Zij heeft een eigen bedrijf waarin zij leerlingen, studenten en volwassenen begeleidt op het gebied van faalangst, motivatie, perfectionisme en meerbegaafdheid. Tijdens de cursus wordt aan deze thema’s aandacht besteed, waarbij er voldoende ruimte is voor casuïstiek en voorbeelden uit de praktijk.

Het afgelopen jaar is voor iedereen in het onderwijs uitdagend en stressvol geweest. in mijn praktijk heb ik gemerkt dat jongeren die normaal gesproken gevoelig waren voor stress, dat nu in extra mate waren. Ook in deze situatie was/is het extra belagnrijk op welke manier je ermee omgaat. En daar zijn zeker handvatten voor.

Trainster

 • Pia Crul

  Pia Crul

  Met een lange achtergrond als docent, mentor, teamleider en trainer op middelbare scholen heeft Pia zich gespecialiseerd in blokkadestress (faalangst) en haar eigen methode ontwikkeld. Inmiddels geeft ze als zelfstandige trainingen aan leerlingen, studenten en volwassenen, maar leidt ze ook professionals op tot trainer. Pijlers van de evidence-based methode zijn de RET (CBT) en Neuroplasticiteit.

x