Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

LOShbo nieuwsbrief nr 24/Nieuwsflits april 2019

LOShbo nieuwsbrief nr 24/Nieuwsflits april 2019
LOShbo-nieuwsbrief-header
26 april 2024

Nieuwsflits namens het LOShbo bestuur:

Van de bestuurstafel - April 2019:

Het bestuur heeft in haar bijeenkomst in maart o.a. de volgende onderwerpen besproken:

Lustrumcongres
Het programma voor het lustrum op 16 april a.s. is rond. Een aantal interessante sprekers, o.a. Thijs Launspach, Marian Donner en Bas Haring, belichten hun visie op het thema van het congres: ‘Het geluk kan wèl op – over studiestress, burn-out, perfectionisme, geluk en maakbaarheid van het leven.’ Naast deze sprekers delen 3 studentendecanen van LOShbo hun invalshoek op dit thema. Het belooft een inspirerende dag te worden!

Voor spijtoptanten…. heb je je nog niet aangemeld? Neem dan contact op met Willeke Leenaarts via info@loshbo.nl; zij is op de hoogte van evt. nog beschikbare plaatsen.

Cursusorganisatie
Er is overleg geweest met Jannie van Dam en Francis van Hekelen als vertegenwoordiging van de cursusorganisatie. Het bestuur heeft haar waardering uitgesproken over de wijze waarop de CO een en ander heeft opgepakt. Naast een aantal organisatorische dan wel praktische vragen is het nieuwe aanbod besproken. Dit overleg krijgt een een vervolg in het najaar om verder met elkaar te brainstormen.

Expertgroep Psychosociale Problematiek
Tevens is met Francis van Hekelen heeft met het bestuur van gedachten gewisseld over de expertgroep PsP. Er wordt een aantal zaken in gang gezet, waarover later meer.

Vereniging Hogescholen
Met vertegenwoordigers van de Vereniging Hogescholen (VH) is gesproken over het mogelijk gezamenlijk optrekken bij bepaalde dossiers en vraagstukken. Aan bod komt o.a. de wens vanuit de leden van LOShbo (zoals deze uit de recente enquête naar voren kwam) om een basis te bepalen waaraan de decaanfunctie moet voldoen. VH geeft daarnaast aan, dat de brugfunctie van het decanaat onvoldoende zichtbaar is. VH kan de profilering van de beroepsgroep helpen versterken, waarvan LOShbo graag gebruik wil maken.

Op 9 mei heeft de Vereniging Hogescholen een (gratis toegankelijk) jaarcongres. Informatie en aanmelden 


Wat verder niet ter bestuurstafel kwam, maar wellicht interessant is:
Recent heeft het Trimbos-instituut, samen met de Stichting Zelfbeschadiging en instelling Fivoor de nieuwe website “Sameninmijnschoenen.nl” gelanceerd.

Er wordt geschat dat 15% van de jongeren zichzelf ooit heeft beschadigd. Praten over zelfbeschadiging is een taboe, zowel voor jongeren die zichzelf beschadigen als hun directe omgeving. Wat moet je zeggen, waarom doet iemand het, is het gevaarlijk? Sameninmijnschoenen.nl geeft antwoorden, informatie en adviezen.

Hartelijke groet,

Namens het bestuur van LOShbo,

Janette van der Aa

www.loshbo.nl