Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

LOShbo nieuwsbrief nr 27/ oktober 2019

LOShbo nieuwsbrief nr 27/ oktober 2019
LOShbo-nieuwsbrief-header
25 april 2024

Van de bestuurstafel,  

Interessante punten naar aanleiding van de Bestuursvergadering van 10 oktober j.l. : 

-De Decanenpoule:  Nannie Beernink is de nieuwe contactpersoon voor de Decanenpoule. 
Recent heeft Jos Nijsen haar taken voor LOShbo neergelegd. Zo was zij o.a. vele jaren onze contactpersoon van de LOShbo-Decanenpoule. We zijn blij dat we in de persoon van Nannie Beernink (decaan bij Fontys Hogescholen) een nieuwe contactpersoon voor de Decanenpoule hebben gevonden. Zie voor verdere informatie ook onze website, en dan specifiek onder het kopje nieuws.  

-Naamswijziging voor het Expertisecentrum handicap + studie. 
Het Expertisecentrum heeft sinds dit jaar een nieuwe naam nl. : Expertisecentrum inclusief onderwijs: ECIO.  

Met deze nieuwe naam wil het Expertisecentrum een breder aanspreekpunt uitdragen, want naast het studeren met een functiebeperking, chronische ziekte of psychische klachten is het centrum sinds dit jaar ook aanspreekpunt voor studentenwelzijn in bredere zin. Kijk hier voor meer informatie.

-Gesprek delegatie LOShbo Bestuur met Maarten van Os (= Manager Studentenwelzijn Hogeschool Rotterdam).  In dit verkennende gesprek is gekeken hoe en op welke manier wij elkaar sneller kunnen vinden. Het was een leuk gesprek en voor nu is er afgesproken dat we aanschuiven bij teamleidersbijeenkomsten als er bepaalde relevante thema’s worden besproken. 

-De Cursusorganisatie LOShbo  is aangeschoven bij het bestuursoverleg van 10 oktober. Francis van Hekelen en Jannie van Dam vormen samen de cursusorganisatie.  Het cursusaanbod van afgelopen jaar was gevarieerd en inspirerend, kortom prima. Gesproken wordt over de toekomst, Jannie geeft aan dit jaar nog vol te willen maken maar daarna stopt ze er mee. Francis gaat volgend jaar nog door. Daar zijn we erg blij mee, o.a. omdat het de continuïteit ten goede komt.  Het bestuur dankt beide dames hartelijk. Uiteraard gaan we op zoek naar een opvolg(st)er voor Jannie.  

-NNS-dag d.d. 1 oktober jl.  
Dinsdag 1 oktober jl. hebben Annemieke Hart (decaan van Hogeschool Windesheim te Zwolle), Margriet ter Horst en Frouk Froling (decanen van NHL Stenden Hogeschool), de jaarlijkse NNS-dag georganiseerd. Het spetterende evenement vond plaats in Zwolle. Het grote thema van de dag was coachen met “De uitdagende Stijl”. Deze stijl wordt veel gebruikt tijdens de provocatieve begeleiding.  

Onder enthousiaste en bevlogen leiding van Anton de Vries hebben we kennis gemaakt met deze stijl van coachen. De nieuwe decanen hebben zich deze dag verbaasd, gelachen, gefronst, voelden zich verward……. kortom inspirerend. Nieuwsgierig geworden??   
Lees het verslag en bekijk de PowerPoint op de website 
 
Tot slot nog aandacht voor de Algemene Ledenvergadering  van 14 november a.s. met weer een mooi programma, waaronder het middag themadeel over de BSA, binding, stimulans of afvoerputje? Komt dat zien en van harte welkom: check voor het complete programma onder punt 2 hieronder. 

Hartelijke groet en tot ziens! 
Namens het LOShbo Bestuur, 

Lies Leijs, Janette van der Aa, Olav Wissink en Cora Verkley. 

2. ALV
Heb jij je al aangemeld voor onze Algemene Leden Vergadering (ALV) en het aansluitende jaarcongres “BSA: binding, stimulans of afvoerputje?” van 14 november 2019?  

We hebben je de uitnodiging daarvoor gestuurd op 7 oktober jl.

Ditmaal zijn we te gast op (alweer) een bijzondere locatie: Sonnenborgh (Zonnenburg 2, 3512 NL Utrecht). Voor verdere informatie rondom de locatie: https://www.sonnenborgh.nl/bezoekersinformatie.

Inloop vanaf 09.30 uur. Start ALV 10.00 uur en start jaarcongres 11.30 uur. Het programma eindigt om 16.30 uur met een borrel.

Op de website vind je nu, naast informatie over ALV en het thema, ook de agenda van het middagprogramma (map ‘ALV en jaarcongres 14 november 2019’).  Vergeet niet om eerst in te loggen in het ledendeel.

Laat je inspireren en meld je snel nog aan!

Hoe aan te melden?

Log in als lid op de website www.loshbo.nl en meld je aan via de ‘Aanmeldknop’. Bij je aanmelding geef je aan bij welke onderdelen je aanwezig wilt zijn.

De uiterste aanmelddatum is 4 november 2019. Indien na aanmelding zou blijken dat je alsnog verhinderd bent deel te nemen aan de lunch ontvangen wij graag je afmelding.

Het bestuur van LOShbo kijkt er naar uit je de 14e november te begroeten.

3. Dubbele naamswijziging
Op 1 november wijzigt de naam Handicap+ studie in Expertise Centrum Inclusief Onderwijs. Behalve een naamsverandering betekent het ook dat de koers die ze gaan varen breder wordt. Inclusief onderwijs omvat meer doelgroepen dan de groep studenten met een functiebeperking. Echter deze doelgroep zal altijd extra aandacht krijgen van het ECIO. Het zit in haar genen. Maar wat goed is voor een enkeling is ook goed voor een hele groep. De enkeling is daarmee geen uitzondering meer.

De Expertgroep Studeren met een functiebeperking heeft in overleg met het ECIO besloten haar voorbeeld te volgen en in het vervolg de naam Expertgroep LOShbo Inclusief Onderwijs te gaan dragen. Het bestuur heeft hier afgelopen donderdag (10 oktober) mee ingestemd.

Het aantal universiteiten en hogescholen dat de intentieverklaring van het VN verdrag ondertekenen groeit gestaag. Inclusiviteit is in dit verdrag het uitgangspunt. In alle initiatieven die worden ontplooid gaat het steeds om toegankelijkheid voor iedereen op verschillende terreinen.

Wij hopen hier als Expertgroep LOShbo inclusief onderwijs een bijdrage aan te mogen blijven leveren.

Namens de expertgroep Hermien Moning

COLOFON
De volgende LOShbo nieuwsbrief verschijnt op donderdag 23 januari 2020. Nieuwsberichten kunnen gestuurd worden naar g.zindovic@hva.nl (deadline 16 januari 2020). 

www.loshbo.nl