Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

LOShbo nieuwsbrief nr. 19/ mei 2018

LOShbo nieuwsbrief nr. 19/ mei 2018
LOShbo-nieuwsbrief-header
20 april 2024

1) Internationale conferentie VN-proof hoger onderwijs op 19 en 20 november 2018  

Expertisecentrum handicap + studie organiseert een internationale conferentie in Nederland op 19 en 20 november 2018. Het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap is op 14 juli 2016 in Nederland in werking getreden. Instellingen in het hoger onderwijs werken aan de implementatie van dit verdrag. Tijdens de conferentie gaat het over de vraag hoe we ons onderwijs inclusiever kunnen maken. De voertaal is Engels. De deadline voor het indienen van voorstellen voor presentaties en workshops is 18 mei 12.00 uur. Mocht u hiervoor nog een idee hebben stuur dan alvast kort een voorstel zodat dit kan worden meegenomen bij de beoordeling. De uitgebreide beschrijving kan dan een paar dagen later worden ingestuurd.
Lees meer


2) Bijeenkomst over project StuDent op 26 juni 2018 over gespreksgroepen voor en door studenten met psychische klachten

In het project StuDent werden ervaringsdeskundige studenten van vijf hogescholen getraind en zij begeleidden daarna één of meerdere groepen op de eigen onderwijsinstelling. Tijdens deze gratis bijeenkomst op 26 juni (middag) komen studenten en onderwijsinstellingen aan het woord over de succesfactoren en aandachtspunten bij het opstarten, draaien en continueren van deze gespreksgroepen. Professionals van deelnemende en geïnteresseerde hogescholen en universiteiten zijn van harte uitgenodigd.
Lees meer

3) Bijdragen aan een succesvolle overgang van mbo naar hbo voor studenten+

Voor studenten met een ondersteuningsbehoefte uit het mbo kan de stap naar het hbo groot zijn. Voor een goede studiekeuze, een goede overgang en het succesvol doorlopen van de studie is het tijdig vinden van de juiste personen en voorzieningen cruciaal. Zowel het mbo als hbo hebben hier een rol te vervullen. Voor mbo-professionals ontwikkelde handicap + studie de digitale handreiking ‘Bijdragen aan een succesvolle overgang van mbo naar hbo voor studenten met een ondersteuningsbehoefte’. Dit in samenwerking met Hogeschool Arnhem Nijmegen, ROC Midden-Nederland, Avans Hogeschool, Hogeschool Rotterdam, MBO Raad, Koning Willem I College.
Lees meer


4) Verslagen regiobijeenkomsten aansluiting onderwijs arbeidsmarkt april 2018

Tijdens de regiobijeenkomst van handicap + studie in april werd vanuit verschillende invalshoeken  gekeken naar de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt voor studenten met een beperking. Een van de conclusies was dat er een grotere verantwoordelijkheid bij het onderwijs moet liggen bij de overgang van onderwijs naar de arbeidsmarkt. Nienke Meijer, voorzitter CvB bij Fontys: 'Studenten pas loslaten als ze elders echt goed geland zijn vraagt om een behoorlijke investering van het onderwijs, maar als we met zijn allen al denken en vinden dat dit er bij hoort, zetten we al een belangrijke eerste stap.’ De verslagen en presentaties van de bijeenkomsten op 10 april (Eindhoven), 12 april (Delft) en 24 april (Enschede) staan op de site.
Lees meer


Ditmaal een korte & forte nieuwsbrief, volgende keer weer meer!

COLOFON
De volgende LOShbo nieuwsbrief verschijnt op donderdag  4 oktober 2018. Nieuwsberichten kunnen gestuurd worden naar g.zindovic@hva.nl (deadline 27 september 2018)

www.loshbo.nl