Bij deze gelegenheid is stilgestaan bij het afscheid van Marian de Groot als directeur en alles wat zij gedurende haar loopbaan voor Handicap & Studie heeft betekend.

De gastspreker bij deze bijeenkomst was voor ons een bekende: Marian Donner.
Extra leuk vond ik het om te vernemen dat juist Marian was uitgenodigd n.a.v. het feit dat zij bij ons eigen Lustrum had gesproken en daar een goede indruk had achtergelaten.

Vervolgens heeft er een prijsuitreiking plaatsgevonden: ‘de ECIO Frank Award 2019’.
Dit betreft een prijs die uitgereikt wordt aan een student met een beperking die zich naast zijn/haar eigen studie ook nog inzet voor zijn/haar medestudenten of een directe bijdrage levert aan de inclusiviteit op hun hogeschool of universiteit.
ECIO wil met deze prijs erkenning en waardering vragen voor de extra inspanning, het werk en de motivatie die studenten met een ondersteuningsbehoefte dagelijks leveren.
Mocht je hier meer over willen lezen: https://www.ecio.nl/nieuws/winnaars-ecio-frank-awards/

Daarna vonden er in de middag themabijeenkomsten plaats over onder meer de implementatie van het VN-Verdrag, één aanspreekpunt voor laagdrempelige psychische problematiek, dwarsverbinden in de regio, toegankelijk toetsen, etc.
Als je geïnteresseerd bent om verder te lezen over hetgeen deze middag aan bod is gekomen: https://www.ecio.nl/nieuws/open-huis-ecio-2-december-2019-2/

Als voorzitter van LOShbo was ik samen met nog enkele andere LOShbo-leden aanwezig. Als je naar aanleiding van deze bijeenkomst of dit artikel vragen hebt, of je wilt eens ergens over sparren, neem dan gerust contact met mij op via voorzitter@loshbo.nl

Lies Leijs
Voorzitter LOShbo

Zorgverzekeringslijn geeft op hoger onderwijsinstellingen en middelbare scholen trainingen en wil deze trainingen ook graag geven bij universiteiten en hogescholen.
Doel van de training: medewerkers voorlichting geven zodat zij hierna zelf de studenten goed kunnen adviseren.
In de training kan desgewenst casuïstiek en/of vragen ingebracht worden.
Duur van de training: 1 tot 1,5 uur.
Locatie van de training: de docent komt naar jouw instelling toe.
Let wel: er zijn géén kosten aan deze training verbonden.
Als je geïnteresseerd bent: geef jezelf of de naam van de juiste contactpersoon hiervoor door aan Kumi Tempels via kumi@zorgverzekeringslijn.nl en Kumi zal zelf met jou of je collega de verdere insteek van de training afstemmen. 

 

Over de achtergrond van deze problematiek:

Via de Werkgroep internationale studenten van KBS ontvingen wij bericht dat zij een gesprek met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en Zorgverzekeringslijn over verzekeringsproblematiek bij internationale studenten

Lees meer...

 

Dinsdag 1 oktober jl. hebben Annemieke Hart (decaan van Hogeschool Windesheim te Zwolle), Margriet ter Horst en Frouk Froling (decanen van NHL Stenden Hogeschool), de jaarlijkse NNS-dag georganiseerd. Het spetterende evenement vond plaats in Zwolle. Het grote thema van de dag was coachen met “De uitdagende Stijl”. Deze stijl wordt veel gebruikt tijdens de provocatieve begeleiding.

Onder enthousiaste en bevlogen leiding van Anton de Vries hebben we kennis gemaakt met deze stijl van coachen. De nieuwe decanen hebben zich deze dag verbaasd, gelachen, gefronst, voelden zich verward……. kortom inspirerend. Nieuwsgierig geworden??  Lees het verslag en bekijk de PowerPoint op de website

Nannie Beernink is de nieuwe contactpersoon Decanenpoule.

Recent heeft Jos Nijsen haar taken voor LOShbo neergelegd. Zo was zij o.a. vele jaren onze contactpersoon van de LOShbo-Decanenpoule. We zijn blij dat we in de persoon van Nannie Beernink (decaan bij Fontys Hogescholen) een nieuwe contactpersoon voor de Decanenpoule hebben gevonden.

Jos heeft iedereen die in september 2019 bij de Decanenpoule ingeschreven stond, zelf al persoonlijk van deze wisseling op de hoogte gebracht. Hoog tijd dus om dit nu breed onder de leden kenbaar te maken.

Wat is de Decanenpoule?

De Decanenpoule is opgezet omdat hogescholen bij LOShbo met de vraag kwamen of wij ze in contact konden brengen met ervaren decanen om een (tijdelijke) vacature in te kunnen vullen waarbij er weinig tot geen inwerkruimte is.

Lees meer...