Cursussen

(A060) Krachtige Patronen

Start op 26 januari 2023
 • Cursuscode: A060
 • Duur: 5 dagen (waarvan 4 x online en 1x fysiek)
 • Datum: 26 januari 2023 + 4 andere momenten
 • Ledenprijs: € 770
 • Niet-leden prijs: € 1.155
 • Groepsgrootte: 10

Nieuwe cursus

Een combinatie van 4 x online en 1x fysiek

Ben je toe een aan nieuwe stap in je ontwikkeling? Niet door het opdoen van meer praktische kennis en vaardigheden maar door meer inzicht in jezelf? Het werken met mensen vraagt namelijk op verschillende vlakken veel van ons.
Krachtige Patronen leert je om nog beter om te kunnen gaan met alles wat je op een dag tegenkomt. Je krijgt zicht op je eigen niet werkende patronen in het contact met de mensen om je heen en leert deze om te zetten in nieuwe Krachtige Patronen. Omdat hierbij de focus op je werk ligt kun je direct oefenen en zie je snel resultaat. Zo hebben in eerdere trainingen mensen geleerd om minder hoge eisen te hebben, meer te durven uitspreken of bijvoorbeeld minder moe thuis te komen.

De training bevindt zich op het snijvlak van coaching, intervisie en emotionele vaardigheidstraining. In een kleine groep leren we je aan de hand van de schematherapie een handzaam model aan om je eigen patronen te herkennen, te begrijpen en te veranderen. Tegelijkertijd leer je je collega's aan de hand van dit model te bevragen en te helpen om hun patronen om te zetten in Krachtige Patronen. Na de training kun je dit model zelf gebruiken om ook in de toekomst je patronen te herkennen en te veranderen.

De training is anders van opzet dan je gewend bent. Om een echte verandering door te maken heb je namelijk tijd en aandacht nodig. We zien elkaar dan ook op vijf verschillende momenten, één dag komen we in Utrecht bij elkaar en vier keer online

Bijeenkomst 1: online 2 uur (intro) 
26 januari 2023 / 19 - 21 uur
Kennismaken en theoretische introductie patronen en zicht krijgen op eigen patronen. 

Bijeenkomst 2: fysiek in Utrecht bij La Vie (ervaringsgericht)
9 februari 2023 / 10 - 16 uur

Verdiepend inzicht patronen en oefenen met maken van Krachtige Patronen. Afsluiten met concrete situatie waarin geoefend gaat worden.

Bijeenkomst 3: online 2 uur Boostersessie (reflectie)
16 febuari 2023 / 19 - 21 uur

Evalueren van geoefende situaties.

Bijeenkomst 4 online halve dag (ervaringsgericht)
10 maart 2023 /  9 -12:30 uur

Verdieping op methodiek door het online doen van verschillende oefeningen. Afsluiten met concrete situatie waarin geoefend gaat worden.

Bijeenkomst 5 online 2 uur Boostersessie (reflectie)
23-maart 2023 / 19 - 21 uur

Evalueren van geoefende situaties.

Trainers

 

 • Eva Koks

  Eva Koks

  Eva Koks is psychotherapeut en werkt in haar eigen praktijk in Rotterdam. Ze heeft veel ervaring met schematherapie en heeft met verschillende doelgroepen gewerkt.

 • Tim Ruitenga

  Tim Ruitenga

  Tim Ruitenga is psychotherapeut, heeft een eigen praktijk en is eigenaar van Krachtige Patronen. Krachtige Patronen richt zich op hulpverleners en iedereen die voor anderen klaar staan. Er zijn voor een ander is het mooiste wat er is, maar kan ook veel van je vragen. jezelf goed kennen en voor jezelf zorgen is dan ook enorm belangrijk.

x