(A030) Stressvrij werken met Tijdsurfen

Start op 14 december 2023
 • Cursuscode: A030
 • Duur: 1 dag
 • Datum: 14 december 2023 
 • Ledenprijs: € 330
 • Niet-leden prijs: € 495
 • Groepsgrootte: 12

Goed omgaan met tijd is zowel voor de decaan als voor studenten een uitdaging. Deze cursus geeft inzicht in de factoren om een harmonische relatie met tijd te verkrijgen. Tijdsurfen gaat uit van studeren en werken vanuit rust. Het legt bloot waar stress en spanning ontstaat en wat je eraan kunt doen.

De cursus laat zien hoe je vanuit aandacht kunt werken. Dit zorgt niet alleen voor meer rust maar geeft ook plezier en voldoening.

Bij planning en organiseren wordt vaak uitgegaan van discipline. Tijdsurfen laat zien dat het organiseren moeiteloos kan verlopen als je een relatie schept met alle taken en activiteiten. Het legt de werking van het onbewuste uit en laat zien hoe je dit inzicht optimaal kunt toepassen bij het benaderen van je taken.
In de cursus wordt belicht dat anticiperen de sleutel is tot goed tijdsbeheer. Door te beseffen wanneer je aandacht dient te schenken, wordt anticiperen een natuurlijk reflex.

De cursus geeft aan de decaan zelf de aanwijzingen om vanuit rust te kunnen werken. Hij zal deze principes vervolgens ook kunnen doorgeven aan studenten. 

Thema’s

 1. De valkuil van het multitasken.
 2. Wat geeft voldoening ?
 3. Hoe houd je balans tussen activiteit en rust?
 4. Omgaan met onderbrekingen.
 5. Prioriteren, omgaan met deadlines.
 6. Emotionele stress tot rust brengen.
 7. Anticiperen en de regie houden.

Trainer

 • Paul Loomans

  Paul Loomans

  Paul Loomans is oprichter van De StressOntknoping. Hij is auteur van twee boeken - ‘Ik heb de tijd, handleiding in tijdsurfen’ 2013, bekroond als beste spirituele boek van het jaar en ‘Goed gevoel, emoties als medicijn’ (2016).

  Hij is zenmonnik en heeft een gezin met drie kinderen.

x