Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

LOShbo nieuwsbrief nr 22/Nieuwsflits februari 2019

LOShbo nieuwsbrief nr 22/Nieuwsflits februari 2019
LOShbo-nieuwsbrief-header
16 maart 2024

Nieuwsflits namens het LOShbo bestuur:

Per abuis is onderstaand bericht niet meegekomen met de vorige nieuwsbrief daarom, en omdat het LOShbo Bestuur u graag een Onderwijsverantwoorde Valentijnsgroet stuurt, bij deze alsnog:

*De notulen van de ALV van 8 november jl. zijn op verzoek van de leden nu al op de website geplaatst. Deze zijn te vinden op het ledendeel onder ‘documenten/bestuur/ALV’ in het dossier van ‘ALV en Jaarcongres 8 november 2018’.
 
*Naar aanleiding van deze ALV, waarin werd gevraagd om meer communicatie over de bestuursactiviteiten is over kwartaal 1 van het lopende studiejaar een korte samenvatting gepubliceerd; dit is te vinden onder ‘documenten/bestuur/bestuursactiviteiten/2018-2019, kwartaal 1 (in het ledendeel)
 
*Tevens is de presentatie van Peter Merry, de spreker tijdens het jaarcongres opgenomen onder ‘nieuws’.
 
* Ook onder ‘nieuws’ vind je de signaleringskaart zelfmoordpreventie die een handvat kan bieden bij situaties waarin een student aangeeft suïcidaal te zijn of het vermoeden daarvan.  Deze is in samenwerking met o.a. LOShbo opgesteld door 113online.
 
*Organisatie Balans heeft een oproep geplaatst om informatie te delen over studeren met ASS in het hoger onderwijs. Op 20 februari praat de Tweede Kamer over studeren met een beperking op het mbo en hoger onderwijs. De verkregen informatie dient -geanonimiseerd-  als input om de knelpunten in het hoger onderwijs te verduidelijken.
In het werk van de studentendecaan is dit regelmatig voorkomende problematiek en Balans vraagt om input via deze link


COLOFON
De volgende LOShbo nieuwsbrief verschijnt op donderdag  21 maart 2019. Nieuwsberichten kunnen gestuurd worden naar g.zindovic@hva.nl (deadline 14 maart 2019).

www.loshbo.nl