Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

LOShbo nieuwsbrief nr 43/April 2023

LOShbo nieuwsbrief nr 43/April 2023

16 mei 2024

Van de bestuurstafel

Beste leden,

 

We kijken terug op een zeer geslaagde hybride Voorjaarsconferentie waarin het thema ‘De impact van Financiële problemen’ centraal stond. Het aantal belangstellenden was wederom overweldigend! De opnames van de presentaties zijn te vinden (en terug te kijken) op het forum.

 

Heel graag informeren we jullie over de volgende punten.

 

Wijzigingen in het bestuur

·     Zoals tijdens de korte ALV voorafgaand aan de Voorjaarconferentie al gemeld is, is er een nieuwe secretaris in het bestuur van LOShbo, Benny Rebergen. Benny is studentendecaan bij NHL Stenden Hogeschool. We zijn erg blij dat hij zich heeft aangesloten bij het bestuur en heten hem van harte welkom en wensen hem veel succes.

·     Zoals we in de vorige nieuwsbrief al hadden gemeld, heeft Lies Leijs besloten om in november 2023 af te treden als voorzitter van het bestuur. We zijn daarom dringend op zoek naar een opvolger die het stokje van Lies wil overnemen! Ken je iemand die interesse heeft? Laat het ons weten. Dit kan door een mail te sturen naar info@loshbo.nl. Misschien goed om te weten dat er een vrijwilligersvergoeding tegenover staat.

 

Vooraankondiging ALV en jaarcongres 9 november 2023

·     Traditiegetrouw vindt ook dit jaar op de 2e donderdag van november, 9 november 2023, onze Algemene Ledenvergadering plaats in Utrecht. Uiteraard ook weer hybride. Zodra de locatie en het thema van het jaarcongres bekend zijn, laten we dat jullie weten.

 

Tot slot

·     Achter de schermen is men druk bezig met het organiseren van de NNS-dag (Netwerk Nieuwe Studentendecanen) van LOShbo die op 19 september zal plaatsvinden. Zodra er meer bekend is, worden de NNS-leden hierover geïnformeerd.

·     Tijdens de ALV in november 2022 hadden we aangekondigd dat we een onderzoek willen gaan doen naar de zichtbaarheid van LOShbo en de zichtbaarheid van studentendecanen in hogescholen. We zijn in overleg met een bureau voor het opstellen van een enquête. We hopen dat deze nog voor de zomervakantie uitgezet kan worden.

 

Hartelijke groet,

LOShbo Bestuur

Lies, Sher, Benny en Ingrid

Maak informatie toegankelijk voor studenten met een ondersteuningsvraag

Verwijs op de website van je onderwijsinstelling naar hogeronderwijstoegankelijk.nl. Deze website is specifiek voor studenten met een ondersteuningsvraag met als doel: leren zonder belemmering. De informatie over mogelijke voorzieningen, (financiële) regelingen, wet- en regelgeving, begeleiding en advies en inspiratie helpt hen daarbij. 

100% VN-proof onderwijs! Teken ook de intentieverklaring VN-verdrag!

ECIO streeft ernaar dat alle hoger onderwijsinstellingen de intentieverklaring VN-verdrag ondertekenen. Een verklaring met een gezamenlijke ambitie, procesafspraken en doelstellingen voor de implementatie van het VN-verdrag. Zo sta je er als onderwijsinstelling niet alleen voor, maar werk je samen met andere onderwijsinstellingen aan het verder verduurzamen van een inclusieve onderwijsaanpak. Lees meer over wat het VN-verdrag voor jouw onderwijsinstelling kan betekenen.  

Inspiratie voor een inclusieve onderwijsaanpak

·       Handreiking: Informatievoorziening voor studenten met psychische klachten. Tips en inzichten voor het hoger onderwijs

·       Handreiking: Fysieke toegankelijkheid. Bevorderende en belemmerende factoren in het hoger onderwijs lees

·       Artikel: 8 elementen van inclusief onderwijs 

·       Infosheet: Implementatie doelen VN-verdrag Handicap in de onderwijsinstelling 

·       Checklist: Inclusief curriculum. Inzichten en praktische tips 

·       Infosheet: Toegankelijk onderwijs voor neurodivergente studenten 

Expertise vergroten voor een inclusieve onderwijsaanpak

·       Studiemiddag: Inclusief onderwijsontwerp met UDL – 9 mei 2023 

·       Studieochtend: digitaal toegankelijk onderwijs voor iedereen – 11 mei 2023 

·       Studiedag: Toegankelijk toetsen voor studenten met een ondersteuningsvraag: wat zijn de mogelijkheden – 5 juni 2023 

 

Bekijk de agenda voor alle (netwerk)bijeenkomsten rondom specifieke ondersteuningsvragen en diverse inclusiethema’s op.   

COLOFON

De volgende LOShbo nieuwsbrief verschijnt op donderdag 15 juni.

Nieuwsberichten kunnen gestuurd worden naar: 

g.zindovic@hva.nl (deadline: 8 juni)     


‍www.loshbo.nl