Wie houdt er van een nieuwe, leuke en unieke uitdaging?

We hopen dat JIJ de uitdaging met ons aan wilt gaan. Wij zijn op zoek naar een ‘spreekstalmeester’ die onze eerste digitale ALV wil leiden.

Wat houdt de uitdaging in?

Tijdens de ALV (donderdag 12 november 2020) op locatie de verschillende onderdelen van de digitale meeting aan elkaar praten. Naast jou is ook het voltallige bestuur op locatie aanwezig. We worden bij deze primeur bijgestaan door een professioneel team.

Wat is de tijdsinvestering?

Reken op zo’n 1 à 2 uur voorbereidingstijd voorafgaand aan de meeting zodat je precies weet wat er van je verwacht wordt tijdens de ALV. Daarnaast is je aanwezigheid op 12 november a.s. op de locatie gewenst.

Wat moet je er voor kunnen?

Vooral een vlotte babbel hebben. Daarnaast is het handig als je redelijk kunt samenvatten wat er zoal gezegd wordt. Voor de techniek wordt gezorgd, daar hoef je niets vanaf te weten.

Geïnteresseerd?

Neem contact met Lies Leijs (voorzitter@loshbo.nl) of Cora Verkley (bestuurslid@loshbo.nl) op. Zij weten alles van de digitale meeting op 12 november a.s. en lichten e.e.a. graag toe. Uiteraard kun je hen al je vragen stellen.

We hopen dat JIJ het enthousiaste lid bent die deze unieke klus als een uitdaging ziet en wel wil klaren!

Bestuur LOShbo: Cora Verkleij, Janette Van Der Aa, Olav Wissink, Lies Leijs

Nannie Beernink is de nieuwe contactpersoon Decanenpoule.

Recent heeft Jos Nijsen haar taken voor LOShbo neergelegd. Zo was zij o.a. vele jaren onze contactpersoon van de LOShbo-Decanenpoule. We zijn blij dat we in de persoon van Nannie Beernink (decaan bij Fontys Hogescholen) een nieuwe contactpersoon voor de Decanenpoule hebben gevonden.

Jos heeft iedereen die in september 2019 bij de Decanenpoule ingeschreven stond, zelf al persoonlijk van deze wisseling op de hoogte gebracht. Hoog tijd dus om dit nu breed onder de leden kenbaar te maken.

Wat is de Decanenpoule?

De Decanenpoule is opgezet omdat hogescholen bij LOShbo met de vraag kwamen of wij ze in contact konden brengen met ervaren decanen om een (tijdelijke) vacature in te kunnen vullen waarbij er weinig tot geen inwerkruimte is.

Decanen die het leuk vinden om een keer bij een andere hogeschool te werken (detachering als aanvulling op de fte’s) of decanen die net met pensioen zijn en hun expertise nog willen kunnen inzetten, kunnen zich aanmelden bij de Decanenpoule. Er is geen sprake van bemiddeling! Een hogeschool die op zoek is, meldt dat en Nannie zorgt dat de informatie terecht komt bij alle decanen die in de Decanenpoule geregistreerd staan.

Een ieder die contact met de Decanenpoule wil leggen kan Nannie mailen via het reguliere mailadres: decanenpoule@loshbo.nl

Wat leuke weetjes over wat er de afgelopen jaren rondom de Decanenpoule zo’n beetje achter de schermen door Jos is opgepakt:

  • in 2015 – 2106 waren er 2 hbo-vacatures;

  • in 2016 – 2017 waren er 5 hbo- en 2 wo-vacatures;

  • in 2017 – 2018 waren er zelfs 11 hbo- en 2 wo-vacatures; en

  • in 2018 – 2019 waren er 6 hbo-vacatures.

Een resultaat waar niet alleen Jos trots op mag zijn, maar alle LOShbo-leden. Het is fantastisch als vraag en aanbod op deze manier bij elkaar kunnen worden gebracht.

We danken Jos via deze weg nogmaals heel hartelijk voor alle energie die zij in de Decanenpoule heeft gestoken en wensen Nannie alle succes bij het voortzetten van deze mooie activiteit.